Over ons

De Kamermuziekcyclus Theo Driessen bestaat sinds 1954 en organiseert jaarlijks vier kamermuziekuitvoeringen op de zondagmiddag in het Theo Driessen Instituut. Wij beschikken over een podium van 120 stoelen, waar de musici interactief met de luisteraar musiceren. Er is een Seiler Model 206 vleugel aanwezig op het podium.

 

Het feit dat we een uitzonderlijk goede bezettingsgraad hebben sterkt het bestuur in de gedachte dat wij als Kamermuziekcyclus in Helmond en omgeving een aantrekkelijk muzikaal programma brengen met onder andere jong veelbelovend Nederlands talent op het gebied van kamermuziek. Door deze aantallen bezoekers blijkt dat kamermuziek zoals wij deze programmeren in een voor Helmond unieke concertzaal, met een bijzondere akoestiek, geliefd is bij mensen in Helmond en omgeving in een behoefte voorziet aan kamermuziekconcerten. 

 

Dit alles wordt vormgegeven door vrijwilligers die letterlijk alles zelf doen: impresariaat, alle P.R., website, maken van affiches, brochures en het maken van programmatoelichtingen voor de concertbezoekers, financieel beheer, opbouw en opruimen concertruimte.

 

Het bestuur van de Kamermuziekcyclus is trots op het feit dat sinds 1954 de kamermuziekconcerten een waardevolle plaats innemen in het culturele leven in Helmond en hierdoor het culturele klimaat in Helmond en omgeving op een professioneel niveau gebracht en in stand gehouden wordt. Een activiteit waarop Helmond trots kan zijn.